Rosévin: 2 recept hemma

Rosévin: 2 recept hemma

Förmodligen har många av er provat alkohol från rosenblad åtminstone någon gång. Denna blomma är inte bara vacker att se på, utan ger också unika egenskaper till alkoholhaltiga drycker. Te-rosvin är aromatiskt, smakrikt och färgrikt.

Ros används också för matlagning: Likörer, Likör

Tips innan du börjar

 1. Det mest doftande vinet erhålls från färska rosor, men torkade kronblad är också lämpliga.

 2. Ju mörkare färg, desto rikare färg på den färdiga drycken.

 3. Använd bara rosor som odlas i trädgårdar och sommarstugor, eftersom växthusrosor behandlas med kemikalier och de som växer nära vägen absorberar skadliga bensinångor.

Vin från rosenblad av te

Ingredienser

 1. Te rosenblad - 1 liters burk

 2. Vatten - 1,5 liter

 3. Socker - 750 g

 4. Medelstor citron - 2 bitar

 5. Russin - 50 g (inte butiksköpta, det är bättre att ta på "Vikt" på marknaden)

Citroner behövs för att öka surhetsgraden i vörten, annars jäser vinet dåligt, blir smaklöst och förstörs snabbt. Som en sista utväg kan du ersätta citrusfrukter med köpt citronsyra och göra utan skalet, men du kommer att förlora lite smak.

Metod för beredning

 1. Skölj kronbladen i rinnande vatten, lägg dem i ett durkslag.

 2. Tvätta citroner med varmt vatten, torka dem. Ta försiktigt bort skalet (gult skal utan bitter vit massa). Pressa saften från den skalade frukten.

 3. Häll kronbladen tillsammans med socker i jäsningsbehållaren, stampa med en kavel.

 4. Efter en timme, tillsätt pressad citronsaft (syra), skal, russin och vatten. Rör om. Det bör finnas minst 10-15% ledigt utrymme kvar.

 5. Placera en vattentätning eller en medicinsk handske med ett litet hål i en av fingrarna på behållarens hals (genomborra med en nål). Överför vörten till ett mörkt rum med en temperatur på 18-25°C.

 6. Efter 3-4 dagar kommer skum och väsande att dyka upp på ytan, vattentätningen börjar släppa ut koldioxid (handsken kommer att blåsa upp). Detta innebär att jäsningen har börjat. Om så inte är fallet kan du tillsätta russin från en annan butik och vänta några dagar till.

 7. Gradvis kommer rosenbladen att förlora sin färg och bli genomskinliga, detta är normalt. Efter 30-45 dagar kommer vattenlåset att sluta bubbla (handsken kommer att tömmas), vinet kommer att bli ljust och sediment kommer att dyka upp i botten.

 8. Nu måste du tömma drycken från sedimentet till en annan ren behållare genom ett tunt rör och stänga korken ordentligt.

 9. Ungt hemlagat rosvin är klart.

 10. För att förbättra dryckens smak måste den förvaras i flaskor fyllda till toppen vid en temperatur på 5 till 16 grader, insistera 3-4 månader i ett mörkt rum.

 11. Vid sediment är det lämpligt att hälla vinet i en annan behållare minst en gång var 30: e dag tills det blir klart och transparent.

 12. Efter åldrande, prova drycken. Tillsätt socker efter smak om så önskas. Du kan också stärka vinet med vodka eller 40% alkohol och tillsätta högst 15% av volymen.

 13. Nu kan du buteljera vinet och försegla det med korkar. Förvaras i kylskåp eller källare. Hållbarhet 1-2 år. Styrka - 9-12% alkohol.

Recept för vin från röda klätterrosor

Ingredienser

 1. En tvålitersburk med röda klätterrosblad

 2. Vatten - 1 liter vatten

 3. Socker - 1,5 kg socker

 4. Juice av 1 apelsin

 5. Saft av 2 små citroner

 6. Jäst (helst vinjäst) - 20-30 g

Metoden för beredning

 1. Lägg de tvättade och torkade kronbladen i en flaska.

 2. Tillverkas av vatten och socker Förbered sirapen.

 3. Häll den kylda sirapen över kronbladen, tillsätt citron- och apelsinjuice samt jäst, låt jäsa och förslut flaskan med en jäsningspropp, vattenlås eller genomborrad handske.

 4. Använd sedan ett gummirör för att hälla vätskan i en annan flaska, stäng den med en jäsningspropp och låt den stå i en vecka.

 5. Filtrera sedan vinet och flask det. Detta vin bör mogna i ytterligare några månader.

Uppdatering: 04.07.2018

Kategori: Vin och vermouth

Fel?